Petäjäveden valtuusto kokoontui 9.8.2021 ensimmäistä kertaa kaudella 2021-25. Kokouksessa käytiin lävitse etukäteen neuvotellut luottamuspaikat.
Kuntavaalien hyvä äänisaalis toi Vihreille Petäjävedellä kaksi valtuustopaikkaa (Tarmo Ketola, Katja Liimatainen) ja kaksi varajäsenyyttä (Nina Hirsiaho ja Maija Suutarinen). Kunnan neljänneksi suurimpana puolueena neuvottelut toivat myös aiempaa enemmän mahdollisuuksia ja lopulta myös vastuuta, jonka kiitollisena otamme vastaan.
Vihreät saivat neuvotteluissa kunnanhallituspaikan (Tarmo Ketola, varalla Nina Hirsiaho) ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajuuden (Katja Liimatainen, varalla Tarmo Ketola). Kuntarakennelautakuntapaikka jaettiin Maija Suutarisen (2021-2023) ja Nina Hirsiahon (2023-2025) kesken, niin että he myös ovat toistensa varajäseniä. Nina Hirsiaho toimii tarkastuslautakunnan jäsenenä (2021-2023) ja Mikko Humalamäki toimii tarkastuslautakunnan varajäsenenä (2023-2025). Minna Tiainen toimii keskusvaalilautakunnan jäsenenä (2021-2025). Erkki Ruuska jatkaa kiinteistötoiminnan uskottuna miehenä. Valtuuston vaalilautakunta: Tarmo Ketola (varalla Katja Liimatainen)
Keski-Suomen puolueiden piirien neuvottelemia paikkoja: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto: Nina Hirsiaho, varalla Mikko Humalamäki. Seudullinen ympäristöterveyslautakunta: Maija Suutarinen. Keski-Suomen maakuntahallitus (varajäsen): Nina Hirsiaho. Kuntapäivien edustajakokous (Nina Hirsiaho). Keski-Suomen liiton edustajainkokous: Tarmo Ketola.
Näistä asetelmista on hieno lähteä valtuustokauteen ja ottamaan vastuuta mm. SOTE-muutoksen käytännön toteuttamisesta.
Vihreä Keurusseutu / Petäjävesi / Tarmo Ketola